
Cum ar fi să savurați desertul preferat la 100 de metri sub pământ? La Salina Praid, în județul Harghita, are loc primul festival gastronomic subteran din România, un eveniment inedit care reunește elitele gastronomiei din România și Ungaria.
Vizitatorii pot degusta preparate tradiționale atent selecționate: jumări rumenite, mezeluri și afumături artizanale, brânzeturi și multe alte specialități.
„Am venit pentru că este o experiență unică. Am început cu preparatele pe bază de miel și frunze de coacăze”, a declarat o participantă.
Evenimentul aduce laolaltă chefi renumiți, unii dintre ei activând în restaurante premiate cu stele Michelin. În plus, o zonă VIP, amenajată la trei metri înălțime, oferă invitaților o perspectivă diferită asupra preparatelor, alături de un bar propriu și servire personalizată.
Pentru a completa experiența culinară, festivalul include și o degustare de vinuri, punând în valoare preparatele oferite. „Este un eveniment inedit în România, o oportunitate de promovare pentru gastronomia din Transilvania și o platformă de colaborare pentru bucătari”, a precizat Szasz Attila, organizatorul festivalului.
Festivalul se va încheia mâine.
Partajează acest conținut: